Mina mål för 2017

Hej, Ankan här som skriver om mina mål för 2017, främst inom ridsport. Den 31 januari har Yoshi varit min i 1år, under det året har jag verkligen lärt känna henne och sett henne i de flesta situationer. Vi har tävlat tillsammans en gång, då kom vi 3a.
 
Först och främst vill jag att vi deltar i Jorvik National, Jorvik Runt och Jorvik Grand Prix. Jag är redan anmäld till Jorvik National och Jorvik Runt så att det är ganska klart. Innan vi tävlar i Jorvik National måste jag vi hoppa 160cm tillsammans, vi har nämligen inte gjort det ännu. Det finns inte så höga hinder i närområdet som ni kanske vet. Så några gånger i vår ska vi åka till ridhuset, Marley eller något annat ställe och träna.
 
Sedan vill jag att vi lägger lite mer krut på dressyr, det är både min och Yoshis svaga sida så den måste vi stärka innan Jorvik Grand Prix.
 
Mitt mål är att få en placering i alla tre tävlingar.
 
Ett annat mål som inte har med Yoshi att göra är att återintroducera Brave till dressyr, eller inte dressyr utan ridbanor. När vi bodde i Jorvikstallet för några år sedan försökte jag med hjälp av mina vänner Amanda Purpleheart & Wilma Sunheart och det gick sådär, Brave var verkligen bestämd med att inte under några omständigheter går in på arenan. Hon bockade, skenade, tvärnitade och gjorde vad som helst för att slippa undan. Jag har ingen aning om vad hon varit med om, hon vägrar berätta.
 
Nu borde jag fått tillbaka hennes fulla förtroende så jag tänker ge det ett nytt försök, kanske använda en annan taktik. Hon måste inse att padocken är ett verktyg och inget straff innan det är för sent.
Som uppladdning inför dressyren har jag köpt lite kläder som jag tänkte skulle bli min dressyroutfit. Jag har samma träns och sadel eftersom det inte är krav på dressyrsadel i Jorvik Grand Prix (det finns inte så många dressyrsadlar).
Hatt, kavaj, handskar, schabrak & benlindor är nya.

Sedan köpte jag en svart kavaj till min andra tävlingsoutfit. Kommer bara använda den när jag måste, alltså på hoppningen. Den passar inte jättebra och outfiten ser lite osammanhängande ut. Hade gärna haft en kornblå kavaj men det finns ingen sådan än, om det kommer en är jag först att köpa, haha!
Nu saknas det vara en kornblå huva, men det är inte bråttom. Ska ha den innan Jorvik National då jag vet att Yoshi kommer ha koncentrationsproblem.
Work until your idols become your rivals
Allmänt, Ankan, Mål och drömmar, Outfits & New in | | Kommentera |

Jogging & skogslongering

 Hejsan! Frida åkte till Jorvik City igår kväll och tog flyget imorse så i helgen tar jag hand om Goomba. Idag blev det en joggingrunda för hennes del, gick jättebra. Hon jobbade på och gjorde sitt bästa. Det är en skillnad mellan Goomba och Yoshi, Goomba gör alltid sitt bästa (förutom kanske när hon brallar loss i galoppen) men Yoshi blir väldigt lätt ofokuserad och tittar på annat. Det känns som om Goomba är äldre, vilket hon inte är. Båda är födda 2008, vilken månad vet jag inte riktigt dock.
Spirit longerade jag ute i skogen, tänkte att det kunde vara skönt med lite omväxling. Hon fick galoppera över en liten stock ett par gånger och det gick verkligen jättefint, såg ut som om hon gjort detta hela livet, vilket hon kanske gjort också, jag vet inte vad hon håller på med i hagen.
 
Yoshi red jag ut till Everwindfälten, det var faktiskt ett tag sen jag red dit så det var på tiden att fräsha upp lokalsinnet lite. Red barbacka, det var också ett tag sen. Hon stretade inte emot alls när jag tänkte leda ut henne ur stallet utan sadel, duktiga hästen!
Hon höll en ganska hög fart när vi red ut på Everwindfälten, skönt med lite piskande kall vind i ansiktet, haha!
Med Bella & Brave gick jag på lång promenad imorse i Östra Hollow Woods, riktigt mysigt.
 
Imorgon är det nyårsafton, 32 dagar på det och jag har ägt Yoshi i 1år. Känns som om jag haft Yoshi mycket längre faktiskt.
 
/Ankan
Allmänt, Ankan, Övrigt | | Kommentera |

Skippad hoppträning

Idag tänkte jag att vi istället för hoppträning som vanligt skulle öva på andra saker som vi kommer behöva inför kommande tävlingssäsongen. Dressyren måste vi jobba på mest  och hoppningen är egentligen mest finslip. Men vi måste också jobba på konditionen iför distansen, det är en riktigt tuff tävling.
 
Så idag skippade vi hoppningen och galopperade joggingrundan istället. Vi körde på i lugnt tempo för att hålla en jämn energinivå. Efter en tredjedel började dock Yoshi bli trött och ökade lite men jag fick hålla in henne. Då och då försökte hon öka, hon finner lite tillfälligt stöd och styrka i att springa snabbare men det är tröttsammare i längden så den ovanan måste vi få bort. Annars var hon duktig, vi båda blev rehjält svettiga. Så till det nya året tror jag att, för att träna alla grenar, lägger in ett konditionspass, ett dressyrpass och en hoppning i veckan. Då är vi fit 4 fight till sommaren.
Vi började med att värma upp på lilla skrittrundan
Och vi travade till den här svängen innan galoppfattningen
För att varva ner så travade jag av henne på strora skrittrundan, den är ganska bra efter ett ridpass då den har många små svängar vilket är lite som gymnastik för hästen.
 
Idag kom det föresten ut information om Jorvik Runt 2017. Såhär ser banan ut, de vita kryssen är vetrinärsbesiktiningar och de olika linjerna är olika sträckor. Start och mål är i Silvergladebyn.
 
Det var allt för mig, om ni vill anmäla er till jorvik Runt så kan man anmäla sig på jorviktf.weebly.com snart.
 
/Ankan
Allmänt, Ankan, Nyheter, Tävling och träning, Övrigt | | Kommentera |
Upp