Springtur

Vaknade tidigt idag, på sommrarna behöver vi egentligen inte vakna innan åtta, men nu gjorde jag det och kunde inte somna om så jag gick ut och hälsade på hästarna. De kom och gosade lite, hur mysigt?
 
Det spratt i benen på Yoshi så jag tog henne på en springtur på ängen. Det var helt otroligt roligt tyckte ju hon då, jag tyckte mest det var lite huttrigt eftersom solen inte gått upp än. Men lite mysigt var det väl, dock är det mysigare att gosa, stillastående. Men vi alla vet ju hur Yoshi är haha!
 
När jag sadlade av stod hon mest och andades men sedan var hon full av energi igen och redo för en ny dag av arbete.
 
Jag har hand om butiken idag, så himla skönt med en dag vila, haha. Eller ja, inte helt vila kanske men allt jag behöver göra är att vara trevligt och ta betalt för det vi säljer.
Om ni behöver hö, ull eller kanske morötter så får ni jättegärna hälsa på.
 
Ha en trevlig dag på er! :)
 
En gammal bild från när vi bodde i Valedale.
Foto: Frida Eastweb
Allmänt, Ankan | | Kommentera |

Yoshi

Hejsan! Tänkte kika in här och ge er en liten uppdatering på hur jag har det nyförtiden. Det är ganska mycket jobb, nu på sommaren är det ingen distansutbildning men det är desto mer arbete på gården. Just nu är det så himla varmt på Jorvik också, håller ni med mig?
 
Sedan jag flyttade hem igen har Yoshi blivit så himla mycket lyckligare. Alltså om ni kände Yoshi innan vi flyttade så hade ni nog tvilat på det jag säger nu. Det verkade omöjligt, ja, men hon har faktiskt blivit gladare än innan.
 
Hon fullkommligt älskar arbete, i alla former. När jag inte har tid att rida så hjälper hon mer än gärna oss med plogen, eller att köra ärenden, eller valla får. Allt, you name it!
Jag förstår inte hur mycket energi hon kan ha. I slutet av dagen gör hon fortfarande bocksprång av lycka. Hon är verkligen familjens glädjespridare, så fort jag ser henne blir jag bara så lycklig att jag fått äran att äga en häst som henne. Och jag tror att alla som hälsar på oss på gården också får ett stort leende på läpparna när de ser henne arbeta eller busa omkring på ängen. När jag kör till Jarlaheim, Silvergladebyn eller andra kunder så ser jag hur människorna jag möter på vägen lyser upp. Ibland frågar barnen om de får hälsa på henne, vilket de självklart får. Yoshi älskar uppmärksamheten och jag älskar den enorma glädjen som alltid finns i luften i närheten av henne. Barnen brukar också få åka med på vagnen och de som vågar får sitta på hennes rygg också en bit. Yoshi är världens raraste också, hon bär barnen som om det är gjorda av kristallglas.
 
Skulle kunna skriva flera sidor om Yoshi tillsammans med barn men det skulle nog ingen orka läsa så jag sammanfattar Yoshi såhär:
En rar, arbetsvillig, glad, snäll, energisk och begåvad morganhäst.
 
Nu är lunchen iallafall över och jag ska återgå till att vända hö i högsommarvärmen. Bara jag som längtar efter höststormarna och snön?
/Svettig men glad Anders
Allmänt, Ankan | | Kommentera |

Resten av bilderna från stranddagen med Valz!

Har fortfarande massa bilder som jag inte publicerade i Onsdags, så har rensat bort en hel del men ja, här har ni!
 
 
 
 
 
Allmänt, Dossan | | En kommentar |
Upp