Ankans och Fridas ridvägar

Trudelu! Vi tänkte att ni skulle få läsa lite om de allra vanligaste ridvägarna vi rider med våra hästar, enjoy! 
Vi vet att bildkvaliteén inte är den bästa, och att ridvägarna inte är så exakta som vi vill att de ska vara, men ni får stå ut.
 
Den röda linjen och fläcken är paddocken och hur vi tar oss dit. Inget märkvärdigt, haha! Här kan vi släppa lös hästarna ibland, men annars är det vårt grand prix ställe att träna dressyr på. För ibland är skogsmarken lite för ojämn för de där avancerade rörelserna, ni vet 😉
 
De två gula linjerna är våra två skrittrundor/prommenadrundor. Valet mellan att rida och gå har aldrig spelat mindre roll. Dessa är våra go to's om man haft en lat dag och legat i sängen hela dagen tills någon häst hoppat ut ur hagen av tråkighet och står utanför dörren för att ge dig en örfil och säga åt dig att göra något.
 
Den gröna linjen är joggingrundan, alternativt galopprundan. Det är vårat motionsspår, lätt att bara lunka fram på. Ganska effektivt för att mätta en arbetshungrig häst, om vi får erkänna. Man använder den som bäst genom att trava/galoppera i lugnt tempo hela rundan. Kan med fördel användas till människoträning också.
 
Den mörkblåa linjen är skogritten. Mycket mer än så fins inte att säga. En ridtur genom stock och sten, ger dig en full guide till Hollow Woods och låter dig se varenda nyckelpiga som gömmer sig i den.
 
Den ljusblåa linjen är en skogsritt med med inslag av öppna fält. Man får göra lite som man vill när man är på Everwindfälten, man kanske rider iväg en bit eller så rider man tillbaka in i skogen. Hästarna älskar Everwinddelen av ritten, då brukar de alltid få släppa loss och göra som de själva behagar, och så som våra hästar är i lynnet så brukar de springa sitt snabbaste och möjligtvis dra till med ett luftsprång.
 
Men det var våra vanligaste ridvägar då, framgångrikt framtagna under en period på ett halvår or so då Hollow Woods sattes på sin spets. 6 månader av prövningar då vi vände på varenda sten i denna skog för att hitta de allra bästa ridvägarna.
 
 /Frida & Ankan
 
Ankan, Ankans djur, Frida, Fridas hästar, Övrigt | |
Upp