Sommar

Som ni märker är det sommar på Jorvik och resten av norra halvklotet. Med sommaren kommer en hel del kul, hoppas vi alla kan vara eniga om det. Tyvärr så går det ju ut över bloggen lite som ni säkert märkt senaste veckorna. Dossan har fullt upp med Candyking och de andra hästarna, Ankan jobbar rätt mycket och har jobbat på sin relation med Brave, Sumr åkte iväg på ridläger idag och tidigare har det varit mycket häst såklart. Hästar hör ju den jorvikiska sommaren till.
Personligen har jag varit upptagen med Morgonsol och att inte ta Goomba & Spirit för givet när Morgonsol lätt tar den mesta av min uppmärksamhet.
 
Så för att summera, vi har inte haft tiden, orken eller motivationen. För bloggen är kanske inte det första man vill sätta sig med när man kommer hem från en dag i stallet och värmen. Jag hoppas ni förstår ;)
 
Till sist så har vi ju er läsare, man kanske inte vill läsa så mycket bloggar på sommaren, skärmen är svårare att se när solen skiner liksom. Jag brukar iallafall inte läsa lika många bloggar lika ofta på sommaren.
 
Så, kära läsare. Jag önskar er en härlig sommar så kommer det inlägg när det kommer ; )
 
/Frida
 
Allmänt, Frida | | Kommentera |

Läget

Hej på er! Dossan här. Tar en långhelg hos pappa i skördebygden, så himla mysigt. Under veckan som varit har hästarna jobbat ganska hårt, Kiddi och Valenzia med sitt och Kingen ställs inför nya utmaningar. De fick stanna i Firgrove medans jag är iväg, lite lugna pass för dem med Frida där hemma, vilket passar bra efter en lång vecka. 
Kom fram hit till Jorvikstallet och Jarlaheim i Fredags eftermiddag och under kvällen grillade jag med familjen. Lördags, trädgårdsarbete. Vi inledde med att gå på cafe, shoppa blommor, och sedan till planteringen. Pappa körde runt med traktorn och en massa hagstolpar till en sommarbeteshage som ska sättas idag. 
 
För övrigt har jag nu på morgonen nätshoppat lite sommargrejor och födelsedagspresenter till min gamla klasskamrat och bästa vän i 3an. Mycket grejor i helgen än så länge somsagt dårå, men jag gillar det.
 
 
Dossan, Övrigt | | Kommentera |

Berguven

Hej, hej! Idag skulle John åka iväg och köpa material till vattenkvarnen och jag hoppades innerligt att han skulle fråga mig om jag kunde ta Berguven på en tur. Och det var min dag, för det fick jag. Jag fick ett så bra första intryck av Berguven när de lastade ur honom, så himla lugn och klok häst. Han klär sitt namn, kan man väl säga. Klok som en uggla.
 
Berguven är en mustang som John lärde känna när han bodde i USA för något år sedan, Berguven och hans flock var magra och uttorkade och en organisation som jag inte komma ihåg namnet på hittade dem och tog hand om dem. Så träffade John på något sätt Berguven och de blev goda vänner. När John skulle hem till Jorvik igen fick Berguven följa med och han har enligt John aldrig varit lyckligare än när han fick komma till Jorvik och öns lugn.
Först lärde jag känna honom lite på ridbanan en stund. Så väluppfostrad och lyhörd. Man undrar ju vilket arbete det måste krävts för att förvandla en mager liten vildhäst till denna vältränade hästen som ni ser på bilderna.
Sen hoppade vi något litet språng i skogen innan vi sprang iväg mot norra bergsmassivet. Han sitter på mycket kraft, denna hästen.
Kolla vilken ståtlig häst, en riktig dröm att rida vilket gav lite perspektiv på de hästar jag rider. Yoshi och Brave är ju så gott som raka motsatsen till Berguven med deras starka åsikter och att de aldrig tappar bort sig själva. De har egna planer på hur allt ska göras och har mycket att säga till om. Sen är de fulla av glädje och energi, särskilt Yoshi då. Ingen dag är en annan lik med dem. Jag älskar mina tjejer (det inkluderar även Spirit såklart), delvis på grund av deras starka personligheter. och delvis på grund av deras glädje.
 
Men att rida andra hästar än de man vanligtvis rider är nyttigtför att utveckla sin ridstil efter olika hästar.
 
Hare gött!
/Ankan
Allmänt, Ankan, Tävling och träning | | Kommentera |
Upp