En serietittares lärdomar

Hejhej! Jag kom på häromdagen att jag kollar på Netflix väldigt mycket (jo tjena) och har sett många olika serier. Jag skulle inte säga att alla timmar jag lagt ner varit i onödan. Jag kan nog säga att jag lärt mig en del från de serier jag kollat på. Inte från alla men jag har lärt mig från de bästa.
 
Så här är en lista på vad serier jag sett lärt mig.
 
Teen Wolf
Wolfie är min favoritserie genom alla tider och jag har sett om säsong 1 minst tre gånger. Nu när jag tittat med min skeptiska vän har jag sett alla brister men jag älskar den ej mindre för det. En billig Hollywood-produktion kan aldrig bli fel. Ironisk idag jag vet, klockan är faktiskt 1:33 fm när jag skriver detta så döm ej.
 
Teen Wolf har lärt mig tyngden i att stå upp och kämpa för sina vänner och det man bryr sig om. Utöver det, inte särskilt mycket.
 
The 100
The 100 är en nyfunnen favorit som fått mig att lämna mig normala dygnsrytm för att jag inte kan sluta titta på kvällarna. Såg säsong 1 för ett år sedan men någon gång i slutet av säsongen blev den för läskig så jag slutade kolla. För några veckor sedan tog jag tag i serien igen och ångrar djupt att jag slutade kolla.
 
The 100 har lärt mig att det inte finns en ond och en god sida i livet. De bästa människorna kan utföra onda handlingar [för att överleva] och tvärtom. Det finns inte två sidor i en fråga utan massor av olika sidor.
 
Arrow
The Arrow är en serie jag nyligen gett upp på för att jag tappat intresset. Det hände inte så mycket nytt helt enkelt. Serien handlar om en douchebag som blir strandad på en ö med militära monster och alla möjliga olika utmaningar som förändrar honom. När han äntligen kommer hem hämnas han de monster som förstör hans älskade stad Starlig City med hjälp av pil och båge.
 
The Arrow har lärt mig vikten av tålamod i sin träning. Man blir inte ripped (osv) på en natt utan bakom en vältränad kropp ligger mycket arbete. Ska man bli vältränad så måste man hitta en djupare anledning än utseendet. Serien har också lärt mig vikten av att stå upp för sin familj, oavsett vad man går igenom.
 
Utöver det så har väl Arrow lärt mig vikten av att ha en vältränad kille i sin serie för fler tittare.
 
Modern Family
Modern Family är en serie jag såg klart för någon månad eller två sedan. Jag har inte lärt mig något direkt men jag tycker att det är en vacker serie som är värd att nämna. Kärleken som finns i familjen är så fin.
 
Ninjago - Masters of Spinjitzu
Innan ni dör av skratt så måste jag få chans att förklara mig. Det var min lillebror som kollade på det när vi var yngre och det såg faktiskt intressant ut så, ja, det är min förklaring. Dålig jag vet.
 
Ninjago har lärt mig vikten av reflektion och fokus. Även att behandla din vän fellow ninja som en bror eller syster oavsett olikheterna.

Det var alla serier jag hade att komma med för tillfället. Jag kan ha glömt några men då kan jag skriva om dem i ett annat inlägg om ni vill (?). Jag tyckte det iallafall var kul att skriva, att faktiskt tänka på det jag kollat på. Om ni inte gör det så tycker jag att ni bör det, i varje avsnitt, säsong eller serie finns ofta en lärdom.
 
För att runda av detta inlägg så tänkte jag berätta vilken serie jag kollar på just nu, det är Riverdale (så sykt fin) och Ninjago ibland.
 
/Frida
Allmänt, Frida | |
Upp