Fri!

Jag vet inte vad som hände med bloggen. Jag har haft fullt upp med 3 hästar och en liten unghäst samt jobbet. Sumr och Dossan har haft fullt upp med annat det med skulle jag tro. Sumr har ju så många hästar och Dossan tror jag har haft stallpass någon dag iallafall och sen har det väl kanske varit skola och hästar som gjort henne så upptagen.
 
Iallafall så kände jag att jag var tvungen att blogga nu. För vet ni vad? Yoshi Woods red jag i förmiddags utan sadel och utan träns i paddocken. Jag vet inte om ni förstår vilket stort steg detta var för oss. Från att ha blirvit helt galen så fort man visartecken på att sitta upp barbacka till att gå helt oberörd utan någon utrustning alls.
 
Jag skrittade upp med träns, kollade av alla gångarter och så med träns innan jag satt av, tränsade av och satt upp igen. Vi skrittade två varv runt paddocken och det gick hur bra som helst. Yochi var lite förvånad och ovan men på andra varvet var hon sig själv, tittade sig omkring och så men en viktig skillnad var att hon inte trippade så mycket tårna. Det var som om hon förstod att det här var en seriös situation och hon skulle vara tvungen att behålla lugnet för min skull, så jag kunde lite på henne.
 
Styrningen var helt ok för att vara första gången. Jag har ganska tur för att Yoshi är en såpass känslig häst att jag kan styra henne med ganska minimal viktförflyttning. Yoshi visste ju att hon bara skulle följa kanten och rida runt så egentligen behövde jag inte styra henne så mycket. Hon lyssnade jättebra när jag bad henne sakta av så det var riktigt bra. Men det gör hon alltid.
Yoshi är som ni redan vet väldigt på tårna och vill springa iväg men om man bara säger åt henne att "Nej, nu ska vi skritta här" så lyssnar hon oftast. Sånt här kan man inte riktigt räkna med på våren när snön precis smält bort eller när det första tjocka snötäcket lagt sig. Men det är ju väldigt förståeligt. När hon ska springa så springer hon lite som hon vill och när hon ska stanna så stannar hon. På så sätt är hon väldigt tacksam att jobba med trots hennes personlighet liksom.
 
Innan jag red hem tränade jag henne dock, vi är inte redo att rida ut i skogen utan träns liksom.
 
Med Mimmi så red vi en kombination av skogsrundan och joggingrundan. Red längs floden till Firgrovebron och red Silversongstigen hem. Hon var pigg och så, det flög upp en fågel när vi gick nedanför det nedbrunna sommarhuset och hon hoppade till, galopperade lite och var lite nervig en stund men annars gick det bra.
Men visst är hon fick med sina silvriga öron?
 
Brave då? Jag tog ett varv i skritt runt stallet ungefär tillsammans med Sis på sidan. Alltså vi red uppför backen vid Elizabeths hus och vid druidcirkeln red vi mot murarna, vid terrängbanans start så red vi ner på Valedalevägen och nerför backen till stallet. Sis sprang framför lite, sen vände hon sig om, stannade och tittade på oss med den där "Kommer ni eller?"-blicken, haha! Den lilla bushästen!
 
Nu är det hög tid för mig att sova, jag ska försöka hinna med att rida på förmiddagen så jag får en ledig eftermiddag. Jag har lunch-passet i stallet.
Allmänt, Ankan, Nyheter, Tävling och träning | | Kommentera |

Mimmi Mouse

Hejsan! Jag fick en mjukstart i stallet tack vare mina snälla kompisar Clarie och Waldemar. Jag fick ta insläppet och lunchfodringen så snälla var de.
 
Men iallafall, Emma kom på igår när vi satt och åt tacos att hon inte hade fixat ryttare till hennes häst, detsamma med Pontus. Jag undrar hur de överlever ibland..
 
Jag var iallafall snäll nog att ta hand om Emmas häst Mimmi Mouse. Hedda fick hand om Pontus häst Rocket, så det löste sig.
 
Har bara ridit Mimmi någon gång förut vad jag kommer ihåg iallafall. Hon är en tioårig andalusier som är nyfiken och redo att lära sig hela tiden. Hon har dock rävar bakom öronen och ibland hoppar hon till för nånting osynligt. Nyss red jag henne lite i padocken för att lära känna henne lite från hästryggen, har varit mycket med henne idag i och med att jag varit mycket i stallet.
Hon var aktiv och lyssnade mycket på mig. Ser fram emot att lära känna henne mer :)
 
Innan lunch red jag Yoshi på joggingrundan (barbacka såklart) och det var inte för tråkigt. Hon var framåt, pigg och hade svårt att hålla benen i styr. Jag ser det som framsteg eftersom hon börjar vara sig själv iallafall.
 
Brave red jag efter lunch på skogrundan. Hon var glad som vanligt, lite trött om man ska gå lite djupare. Jag skulle gissa att det är Spirit som terroriserat henne halva natten... Sis är en riktig plåga ska ni veta.
 
Nu ska jag gå och lägga mig tidigt så jag är utvilad och redo för morgonpasset imorgon. De var snälla nog att ge mig lunch idag men så ger de mig morgon direkt på, asså snälla! 05.45 ringer väckarklockan, ugh...
 
God natt!
 
/Ankan
Allmänt, Ankan, Nyheter | | Kommentera |

Chokladboll..

...skriver man som rubrik om man inte kommer på en rubrik som handlar om ämnet man ska ta upp, ja
 
Ganska lugna turer på båda hästarna idag, beror på att jag har mycket läxor som jag skjutit upp (hehe) och för att jag vill hinna röja lite här hemma innan min mamma kommer hem imorgon bitti så att hon inte får ett raseriutbrott. 
 
Jag kan ju alltid be Ebba om hjälp, men hon har båda på Tisdag och Onsdag + att jag kört hårt med dem båda på senaste tiden och då kan det vara skönt för både häst och ryttare att ta det lite lugnt någon dag. Skrittade lite olika turer med dem båda och passade på att fota lite så ska jag snart sätta mig ner och skriva uppdaterade infon om mina hästar. Det blir allt för mig idag, tiden håller på att rinna ut, mamma kommer hem snart hahah. Hinner jag inte städa får jag väll säga sanningen, att jag satt framför datorn och berättade om ponnysar som plåtades samtidigt som jag skypade med Ankan, lyssnade på skit hög musik, och gjorde musical.lys.
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Dossan, Övrigt | | Kommentera |
Upp