Morgonsol

Hej på er! Det var ett tag sen. Jag har, som Ankan berättade, varit ganska upptagen med det nya tillskottet i Valedaleflocken. Har varit i stallet så gott som dygnet runt senaste två veckorna och det har varit väldigt kul men även jobbigt såklart. Bloggen har inte unnits i mina tankar men idag slog det mig att jag inte bloggat på ett tag, haha.
 
För det första kan jag berätta att han fått ett namn, det slog mig en morgon när jag var ute med Bella kring 5-6-tiden en morgon här i veckan. Han hade varit vaken när jag gick ut precis som varje morgon. Han vaknar samtidigt som solen. Så han heter Morgonsol, fint va?
 
Jag kan berätta lite om hur det gick att hämta. På gården fick Goomba och Morgonsol bekanta sig lite, sedan fick Goomba stå i transporten medans jag skrev på och läste igenom lite papper då vi inte ville släppa dem lösa tillsammans utan uppsikt. För man kan ju faktiskt inte veta till 100% vad hästen kommer göra. Sedan fick jag lite hjälp med att göra iordning honom och transporten för resan hem samt att jag fick lära känna honom lite.
Resan hem gick jättebra, båda stod lugnt när jag körde och han tyckte det inte verkade jätteläskigt. Sen tog jag pauser en gång i kvarten för att hälsa på dem och känna stämningen där inne samt kolla om han ville ha flaskan. Det gick förvånadsvärt bra, trodde det skulle vara svårare men nixpix, duktiga killen.
Väl hemma fick han utforska stallet och lära känna sin box. Han var väldigt nyfiken men även lite försiktig. Efter att han gjort sig hemmastadd i boxen fick det räcka med nya intryck för den dagen.
 
I veckan har vi tränat på grimma och grimmskaft-grejen samt utforskat byn, en del i taget. Han har fått hälsa på människorna som bor i husen vi kollat på och han har betett sig väldigt bra och varit nyfiken på alla.
 
Även hästarna har han fått hälsa på, en i taget under uppsikt. Alla har tagit emot honom bra förutom Cole som har busat lite överdrivet med honom. Men jag tror att de kan bli kompisar så småningom, det gäller bara att Cole accepterar Morgonsol och att han kommer vara där framöver.
 
Här har ni en liten bild på gullnosen, mig och Goomba.
/Frida
Allmänt, Frida, Nyheter | | Kommentera |

Kvällströttis

Läste nyss förra inlägget och jaa vad kreativ rubrik? Meen, Doss + Kväll + För mycke godis = Trött Doss
 
Meeen, (Insåg att det också kom från förra inlägget :c hehe) mst lyssna på peppmusik för att hållar mig vaken tillräckligt vaken för att orka skriva. (Inser ännu en sak; ojojoj vilken trevlig konversation jag har här med ett helt ointressant samtalsämne?)
 
Meeeen, (för tredje gången, fyra e hihi) så tänkte jag bara se vad jag hade på hjärtat, föra lite olika konversationer, alltså inget bestämt samtalsämne, inget huvudämnen i inlägget. 
 
För det första, Candyking. Jag har varit dålig, väldigt dålig på att blogga om honom, men ja, vi jobbar på - små steg. Snart inne på inridningen, vildhästfasonerna bleknar. Ja, det var nog allt min mosiga hjärna (som alltid kommer på tal!?) har att bjuda på för nu :). (Alltså om detta ämnet) (Alltså jag älskar paranteser tydligen?)
 
Kiddi <3 (Bara för att fylla ut inlägget) (Paranteser igeeen, heheheheh)
 
Och det andra... Har ganska lite att säga men skrev ett as luddigt inlägg för ett tag sedan som jag ber om ursökt för för att när jag själv läste det jag bah whuut. Ska utveckla det jag sa, dock inte nu, jag är verkligen trött som jag sagt hundra tusen gånger men klockan är 22:43 just nu och jag har en after-godis-trött-stund just nu. Gooooooonaaaaaaaattttttt
Allmänt, Dossan, Övrigt | | En kommentar |

Morgontröttis

God morgon! Idag är ju stora dagen, dags att åka till New York. Vi åker och hämtar mamma och Filip om en kvart och nu är klockan 06.37 när jag skriver detta. Ush och fy vad tidigt. Men spännande. Jag har hälsat på hästisarna och pussat dem hejdå. Sen hjälpte jag Frida med att lasta Goomba och fixa allt med transporten och jag är redo. Jag kör första biten till gården, sen kör mamma halvvägs till Jorvik City och Filip ska övningsköra lite sista biten när vi fortfarande är i öppna landskap. Filip + hästtransport + storstad = njae. Gullegubben har inte tagit körkort än, hur kan det vara så roligt att vara storasyster är ju frågan.
 
Frida kör sista biten till flygplatsen och sen är det dags för henne att hämta fölet, jag är så himla taggad på att få träffa honom när jag kommer tillbaka. Så himla gullig.
 
Så jag säger puss och kram så ses vi om nio-tio dagar :•*
/Ankan
Allmänt, Ankan, Övrigt | | Kommentera |
Upp