Älskade pålle

Hejsan! Frida här! Idag så red vi ut i skogen och tränade. Det är kul att få lite omväxling ibland, och Goomba gillade det. Dessutom så var det härligt väder, solen var framme och luften var varm. Så jag passade på att rida ut i tröja medan det fortfarande finns chanser. Fin röd outfit vi hade på oss, eller hur? Både schabrak och tröja är bara nånting jag hittade i garderoben, så schabraket minns jag inte men tröjan är nån tröja Avalon gav mig när han rensade hans grejer. Anywayzzz, här har ni dagens ridtur.
Först red vi till ett platt ställe och red runt där, inget vidare speciellt utan vi jobbade lite med tempoväxlingar
Hon var pigg och la mycket kraft i stegen, jag gillar när hon gör det.

Efter det kröp vi ut genom buskaget (det gör vi inte om) till Everwindfälten

Sedan tog vi en kort bit galopp innan vi stannade upp och tittade ut över Everwindfälten, man såg till och med Silverglades Hästsportscenter långt där borta.

Hon fick sträcka ut en bit, jag och Ankan måste verkligen tävla mot varandra igen snart. Goomba är såå snabb och jag saknar att se dem - nästan - vinna mot oss, haha!

Så red vi en väg ner till Hollow Woods som är lite gömd, men så mysig. Det är som en liten kammare mellan Everwindfälten och Hollow Woods

Sen red vi lugnt hem till stallet igen.
 
/Frida
Allmänt, Frida | | En kommentar |

Mycket jobb

I veckan hade de inget praktiskt jobb att ge mig, så jag fick "kontorsjobb" som vi kallar det. *Suck*. Sitter faktiskt inte på kontor men det är fortfarande den typen av jobb känns det som. Jag ska skriva olika saker egentligen. Men en rolig sak är att jag ska skriva en liten spalt till Jorvik Gazette om Valedale, som talan för alla oss som bor här. Lite om vad som är så speciellt med Valedale och har ställt en fråga till ett par här i byn. Men ni får läsa den lilla artikeln i nästa nummer av Jorvik Gazette 😉
 
Det roliga med Jorvik är att det inte finns så himla många människor så för att få skriva till t.ex Jorvik Gazette så behövs inte samma utbildning som i Oslo. Om ni fattar vad jag menar, haha!
 
Men det är synd att man inte kan jobba med det här från hästryggen, hade lätt gjort det annars. Har suttit vid stora eken i hagen och skrivit lite men annars är det svårt att umgåd med hästarna. Jag saknar att jobba från hästryggen, har inte gjort det på ett tag nu. Får se om jag skulle kunna tigga till mig ett leveransjobb från Regina, haha! Yoshi skulle älska det. Men det går säkert inte, posten kommer ju med hennes varor. Man kanske skulle kunna jobba med korna, de är ju så trevliga. Nu drömmer jag, alla jobb jag vill ha är upptagna, jag får bara ohästiga jobb. Man kanske skulle kunna hjälpa Pontus med Grå Munken...
 
Ha en trevlig dag, jag borde fortsätta med mina grejer nu.
Har inga nya bilder..
 
Men just ja, kom på att vi har midnattritten nu på Halloween. Ska bli kul det, undra vad Clarie planerat för årets midnattsritt. Clarie är den som sitter på alla hemligheter och planer här i Valedale som ni kanske märkt. Och hon är så sjukt duktig på det, jag får aldrig fram ett ord.
 
/Ankan
Allmänt, Ankan, Övrigt | | Kommentera |

Gråing & Firren

Men egentligen heter de Graymist och Foxmist. De är två hästar som jag saknar mycket just nu. Firren dog för lite mer än ett år sedan och Gråing bor på Moorland.
 
Jag har suttit och ritat lite i datorn på senaste tiden och igår kväll satt jag och målade dem som föl. Jag blev riktigt nöjd med tanke på att jag målade med mus.
Firren har mörk man och Gråing ljus.
 
Det är synd att det värsta händer det bästa hästarna. Han skadade sig i hagen någon gång i augusti 2015 och skadade högra bakbenet. När vetrinären kom råkade han sparka in benet i boxväggen och då gick skellettet sönder i massor av små delar. Smärtan var enorm och han fick en injektion av avlivningsvätska av veterinären som redan var på plats. Thomas Moorland ringde mig och berättade efter att jag kommit hem från en ridtur på Gråing.
Jag träffade Firren för första gången på ett ridläger 2014 då vi skulle jaga efter någon som hade viktiga papper, jag blev praktiskt taget bara uppslängd på hans rygg innan han satte av efter tjuven. Vi fick inte tag på hen för Firren snubblade och föll på knä precis när vi skulle ta papprena. Ingen av oss skadade oss särskilt men jag gjorde en kullerbytta och landade några meter fram. Jag minns att när jag öppnade ögonen reste han sig upp och gick fram till mig. Han undrade om jag mådde bra.
 
Foxmist var en genomsnäll häst som verkligen brydde sig om de människor han träffade. Han gjorde inga dumheter och ville alltid visa sig glad även om man märkte tydligt om han hade ont någonstans eller bara hade en dålig dag. Jag är verkligen lyckligt lottad som fick äran att äga honom, även om det bara var lite mer än ett år.
 
Gråing fick jag lära känna först dagen innan Firren dog. Han fick åka hem till mig ett par dagar och Firren fick åka till Moorland ett par dagar. Gråing är en kärleksfull häst som är trevlig mot allt och alla men som älskar att plaska runt på stranden. Han blir som galen, haha! Vissa dagar kan han vara lite blyg och innåtvänd. Då är det bara att acceptera och låta honom vara det. På våren kan han dra till med ett luftsprång men annars är han väldigt stabil.
 
Båda två är födda 6 juni 2006. De är tvillingar om du inte redan listat ut det.
Allmänt, Ankan, Övrigt | | Kommentera |
Upp